SHIHAN WAKIUCHI TSUTOMU

Shihan Wakiuchi Tsutomu 16 évesen kezdte a Harcművészetek gyakorlását  Tokióban, nem messze a Honbu Dojo-tól

1977-ben Sosai Masutatsu Oyama kiválasztotta őt, hogy csatlakozzon az Uchi Deshi (bentlakásos tanítvány) képzésben résztvevőkhöz, akiknek lehetőségük volt közvetlenül a Sosai-tól tanulni.

Ezeket a 17 és 23 év közötti fiatal karatékákat „Waka Jishi”-nek (Fiatal Oroszlánoknak) nevezték. Sosai Oyama azért hozta létre ezt a csoportot, hogy legjobb ifjú éveiket a Karate tanulásának szentelhessék, hogy később a Kyokushin Karate kemény mesterei lehessenek.

Shihan Wakiuchi volt az egyik legkarizmatikusabb Uchi Deshi és amint befejezte 1000 napos programját, a Honbu Dojo-ban maradt az Uchi Deshi-k vezető instruktoraként 1983-ig.

Shihan Wakiuchi a világ különböző pontjain oktatott, New York-tól Malajziáig, míg 1983-ban Sosai arra kérte, hogy menjen Olaszországba és ott képviselje és terjessze a Kyokushin Karatét.

Azóta Shihan (ahogy mindenki ismeri őt Messinában, a Kyokushinkai olasz székhelyén, ahol lakik) a Kancho Matsui által vezetett IKO-hoz tartozó Olasz Kyokushinkai Karate Szövetség elnöke és technikai igazgatója.

Kétségtelenül ma ő az egyik legautentikusabb személy a Kyokushin Karatéban és egyike az utolsóknak, aki a stílusalapító, Sosai Oyama szellemiségét híven őrzi, edz és oktat!

Emberileg és karate mesterként is példa lehet bárki számára.

A stílus


Friss hírek

Kizárások az IKO-ból2016. 07. 24.
Szomorú döntést kellett hozni Zahari Damyanov k...
Olaszországi versenyeredmények2016. 02. 29.
270 versenyző részvételével zajlott a tegnapi ...
Riport Shihan Kurucz Mihállyal2016. 02. 24.
A magyar karate legnagyobb versenyét rendezték s...
Beszámoló videoriport az II. ENSI kupáról2016. 02. 19.
Az Echo TV jóvoltából készült beszámoló rip...
Újabb díjazottak Vitay Luca és Parádi Péter2016. 01. 29.
Mai nap folyamán díjazták Érd kiváló sportol...